Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Kwaliteits- én themaonderzoek vso Widdonckschool Weert

11 september 2024

In 2023 bracht de Onderwijsinspectie een bezoek aan Widdonckschool Weert en werd de waardering "goed" toegekend aan onze so school. Gisteren, dinsdag 10 september 2024, was het de beurt aan het vso om de inspectie te laten zien hoe de kwaliteit van het onderwijs is. Ook was er nog een themaonderzoek gericht op het pedagogisch didactisch handelen van de leraren.


Observeren en in gesprek met elkaar

Drie inspecteurs liepen, na een grondige analyse van de zelfevaluatie (inclusief een héle stapel bijlagen) om 08.15 uur de school binnen. Ze gingen meteen aan de slag, observeerden in 11 klassen, spraken met de CvB over begeleiding en ondersteuning én met collega’s die goed konden verwoorden hoe ons curriculum in elkaar steekt. Ook leerlingen werden bevraagd naar hun kijk op de kwaliteit van de lessen, of ze wel genoeg leerden en of de school een veilige omgeving is.


Mooie terugkoppeling

Tot slot werd de schoolleiding nog aan de tand gevoeld en aan het einde van de dag kwam een mooie terugkoppeling. In aanwezigheid van Johan, Mandy en Jac openden de inspecteurs de terugkoppeling met de woorden: “Gefeliciteerd, jullie krijgen het best mogelijke oordeel wat we kunnen geven”. Een prestatie om trots op te zijn!

De inspectie roemde de stevige professionele en collegiale teamcultuur. Ze vonden dat collega’s elkaar goed aanvullen. “Iedereen werkt goed samen om het beste onderwijs voor jullie leerlingen te bieden”. Ook de leerlingen zélf gaven aan dat de leerling centraal staat, hoe mooi is dat?!


Trots op het team

Aan het einde van de dag heeft het team samen dit mooie oordeel gevierd. Een team om trots op te zijn!

 



Nieuwsarchief