Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

‘Kids save lives’

17 oktober 2024

Bij so en vso Widdonckschool Weert zijn we geïnspireerd door de woorden van onze voorzitter van bestuur, Johan van Triest:

 

"Je weet pas hoe belangrijk het is om te kunnen reanimeren, wanneer er echt een noodgeval optreedt."
(nieuwsbericht Aloysius-werkomgeving 16-01-2023)

 

Project ROOS

Dit inzicht heeft ons aangespoord om samen met collega’s opgeleid te worden tot reanimatie-instructeurs, dankzij het project ROOS (Reanimatieonderwijs op School) van de Hartstichting. We zijn vastberaden om goed voorbereid te zijn en zowel onze collega's als leerlingen te leren hoe ze kunnen handelen in levensbedreigende situaties.

 

Reanimatietrainingen

Dit jaar zijn we vol enthousiasme gestart met het geven van reanimatietrainingen aan onze vso-leerlingen. Door hen te leren hoe ze levens kunnen redden, geven we ze niet alleen praktische vaardigheden, maar ook de kracht om écht een verschil te maken. Ook onze leerkrachten, die speciaal getraind zijn, staan klaar om in actie te komen wanneer dat nodig is. Ze geven niet alleen de reanimatielessen, maar zijn ook direct inzetbaar bij reanimatiemeldingen in de buurt. Want we weten allemaal: de eerste zes minuten zijn cruciaal bij een circulatiestilstand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AED

Om onze inspanningen nog verder te versterken, hebben we tijdens een actie op de wintermarkt, geld ingezameld voor een AED. Deze AED, die we nu trots aan de voorkant van ons schoolgebouw hebben geplaatst, stelt ons in staat om nog sneller hulp te bieden bij noodsituaties in onze wijk. Met deze waardevolle toevoeging kunnen we onze omgeving nog beter ondersteunen en klaarstaan als het erop aankomt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Kids save lives’

Het moment om dit te vieren kwam op woensdag 16 oktober 2024, tijdens de wereldwijde 'World Restart a Heart Day'. Het thema dit jaar, ‘Kids save lives’, sluit perfect aan bij onze missie. Tijdens deze dag hebben we onze nieuwe AED officieel onthuld. Dit was niet alleen een viering van het apparaat, maar vooral van onze leerlingen die dit mogelijk hebben gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helden

Onze leerlingen zijn de helden van morgen, de mensen die daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Door hen te leren reanimeren, geven we ze een levensreddende vaardigheid die van onschatbare waarde is. Het vermogen om in actie te komen wanneer elke seconde telt, dat is wat so en vso Widdonckschool Weert en vooral onze leerlingen zo bijzonder maakt.

 

Foto's

De foto's die wij mogen publiceren zijn gemaakt door Isa Gielen.

Wij zijn blij dat wij als so en vso Widdonckschool de studente van het St. Lucas Eindhoven op deze manier de kans geven om haar portfolio te versterken.

 

Veiligere toekomst

Samen bouwen we aan een veiligere toekomst, waar iedereen weet wat te doen in een noodgeval. Want uiteindelijk zijn het de mensen die handelen, die levens redden. En bij so en vso Widdonckschool Weert zijn we daar meer dan klaar voor!

 



Nieuwsarchief